37_SfeerbeeldEYE-publish1.gif

Off-line media

Off-line beelden via telefoon scannen naar on-line websiteOff-line beelden via telefoon scannen naar on-line website

Off-line en On-line media versterken elkaar. Met de komst van mobiele telefoons waarop internet beschikbaar is, zijn de mogelijkheden om van off-line direct naar on-line te koppelen ineens ongekend. Kijk voor een voorbeeld naar een themawebsite.

QR-codes
Moderne mobiele telefoons zijn voorzien van een camera die beeldherkenning kan doen. Nieuwe applicaties op de moderne mobiele telefoon kunnen bepaalde beelden herkennen en direct vertalen in een URL. Deze URL kan meteen worden opgeroepen op de telefoon. Op deze manier kan een stuk off-line informatie (of een advertentie) worden verrijkt met actuele on-line informatie.

Voorbeeld van een reisorganisatie: een advertentie in een landelijk dagblad voor een specifieke reis kan worden vervangen door een alternatieve aanbieding als de in de krant afgedrukte aanbieding is uitverkocht. Zo vindt toch conversie naar meer verkoop plaats, in plaats van een teleurstelling voor de bezoeker van uw website.

Andere voorbeelden zijn het tonen van een "woning van de week" in een makelaarskrant. De consument betaalt de makelaar extra voor deze spotlight in een krant.