31_Sfeerbeeld-eye-move-vastgoed.jpg

Makelaar 2.0

NVM SOM heeft voor u een opleiding makelaar 2.0NVM SOM heeft voor u een opleiding makelaar 2.0

Het beste voorbeeld van web 2.0 is Wikipedia. Dit is een webtoepassing waarbij iedereen die iets van een onderwerp weet bijdraagt aan de encyclopedie.

Een makelaar 2.0 gaat de dialoog aan met de klant. De website en sociale netwerken zoals Twitter, Facebook en LinkedIn zijn daarvoor middelen. De website moet daarvoor wel goed indexeerbaar zijn en een individueel object moet op een efficiënte manier met anderen gedeeld kunnen worden.

Een makelaar 2.0 laat dus bijvoorbeeld toe dat een klant zelf tekst schrijft bij de woning, of dat de buurtbewoners een recensie geven over de woning. Een makelaar 2.0 laat zichzelf ook openbaar beoordelen door klanten voor zijn diensten. Dit is allemaal functionaliteit die een website bij CubicEyes als mogelijkheden heeft.

De trend in zoektermen in een zoekmachine is omgebogen van "makelaar Nieuwegein" naar "te koop Dorpsstraat Nieuwegein" Dit betekent dat het zoekgedrag anders wordt, en dan moet ook de vindbaarheid van de website daarop worden aangepast.

CubicEyes maakt voor makelaars 2.0 specifieke websites die geoptimaliseerd zijn voor vindbaarheid in zoekmachines op beide soorten zoektermen en de indexeerbaarheid door de zoekmachines van individuele objecten. 

Via de NVM kunt u een SOM opleiding volgen: makelaar 2.0